open-navfaktor-logo
search
Jednoglasno podržan
Kenan Dautović kandidat SDA za načelnika Općine Travnik
Aktuelni načelnik Općine Travnik dobio je jednoglasnu podršku Kadrovske komisije, Izvršnog odbora i Skupštine Stranke demokratske akcije Travnik za kandidaturu na Lokalnim izborima 2024. za načelnika Općine
AUTOR: Faktor
13.05.2024. u 18:18
get url
text
Kenan Dautović
Kenan Dautović
U Općinskoj organizaciji Stranke demokratske akcije (SDA) Travnik danas je zasjedala Kadrovska komisija i Izvršni odbor koji su jednoglasno usvojili prijedlog predsjednika Tahira Lende da aktuelni načelnik Općine Travnik Kenan Dautović bude kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Općine na Lokalnim izborima 2024.
Prijedlog je jednoglasno usvojila i Skupština Općinske organizacije SDA Travnik kao najviši organ Općinske organizacije SDA Travnik na sjednici koja je upravo završena, a na kojoj je 120 delegata podržalo Dautovića.
Kenan Dautović, aktuelni načelnik Općine Travnik, rođen je 1966. godine u Travniku. U Travniku je završio osnovnu školu, u Beogradu Vojnu gimnaziju, a Vojnu akademiju u Sarajevu i Zadru. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Aktivno govori engleski i turski jezik.
Kako je saopćeno iz OO SDA Travnik, Općina Travnik na čelu sa načelnikom Kenanom Dautovićem (SDA) dobila je novu energiju i dinamiku, a što je pokazalo mnoštvo uspješnih infrastrukturnih, privrednih, poljoprivrednih, turističkih, kulturnih, sportskih, socijalnih i drugih projekata koje je Dautović lično u aktuelnom mandatu inicirao, pokretao i vodio.
- Tu su posebno važni završeni projekti izgradnje Srednjoškolskog centra, izgradnje azila za napuštene životinje, nastavak izgradnje regionalnog puta Dub - Vlašić, dobijanje prava na korištenje sportskih terena u kasarni Oružanih snaga BiH, završetak prve faze radova na Travničkom korzu, rekonstrukcije Školske ulice, rekonstrukcije dionice puta Turbe - Karaula, usvajanje regulacionog plana Dolac - Polje i osnivanje Poslovne zone Polje, rješavanje stambenog pitanja za mlade bračne parove - 5 stanova za mlade bračne parove, povećanje sredstava za poljoprivredu, studentske stipendije, kulturu, vrhunske sportiste i sport općenito te drugi - navode iz travničke SDA.
Dodaju kako su od projekata koji su započeti ili su u fazi planiranja za završetak u ovoj godini posebno važni izgradnja autobuske stanice i rekonstrukcija glavnog trga u Turbetu, druga faza radova na Travničkom korzu, nastavak izgradnje regionalnog puta Dub - Vlašić, izgradnja mosta Kanare, rekonstrukcija ulice Čabruša, završetak izgradnje sportske dvorane u Srednjoškolskom centru, nastavak izgradnje vodovoda Galica, izgradnja vodovoda Gorčevica - Brajići, rekonstrukcija dionice puta Turbe - Karaula, izgradnja nogometnih terena sa umjetnom travom u Han Biloj i Turbetu, izgradnja puta za Bolnicu za plućne bolesti, rekonstrukcija sportskih terena u kasarni Oružanih snaga BiH, rekonstrukcija ulica na Kalibunaru - Meljanac i Grozdovi, izgradnja vodovoda Vilenica - Slimena - Polje, izgradnja centra za reciklažu i razvrstavanje otpada, rekonstrukcija puta Bijelo Bučje - Pulac i drugi.
- Kenan Dautović je čovjek koji trenutno najbolje poznaje rad i funkcioniranje općinske administracije, političke odnose unutar ove lokalne zajednice, jer ima iza sebe izvrstan mandat općinskog načelnika i jedan je od najkvalitetnijih kadrova Stranke demokratske akcije u cjelini. Zato mislim da smo izabrali najboljeg kandidata i da je kandidatura Dautovića dobit za općinu Travnik - kazao je Tahir Lendo, predsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Travnik.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.