open-navfaktor-logo
search
Imenovanje
Kenan Magoda novi direktor ZOI'84
Ja sam kao finansijski nezavisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno, navodi Magoda
24.06.2019. u 16:11
get url
text

Za novog direktora KJP ZOI'84 imenovan je Kenan Magoda.

Kako su naveli iz ovog javnog preduzeća, Magoda na ovu poziciju dolazi sa mjesta izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadžera marketinške agencije.

Završio je Fakultet za sport i tjelesni odgoj.

- U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta – navode iz ZOI-ja.

Magoda je istakao da je rado prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvuče iz krize.

- Iako je ZOI preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, želim od njega da napravim ozbiljnu tržišno orijentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine – naveo je Magoda ističući da je svjestan da neće biti lako.

-Ja sam kao finansijski nezavisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola našeg grada. Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI'84. U prvim danima mandata ćemo napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima – navodi se u saopćenju nove Uprave.

Javno preduzeće ZOI'84 osnovano je, ističe Magoda, kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane.

- Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI'84 te da ponovo zažive na našim Olimpijskim planinama. Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Daleko više možemo ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima - istakao je Magoda.

Dodao je da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.