open-navfaktor-logo
search
Državni zastupnik
Kešo: Konaković je napisao mnogo neistina braneći sebe i pristanak da Dodiku i Čoviću preda monopol u isporuci gasa
Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Safet Kešo danas je zatražio od čelnika Naroda i pravde Elmedina Konakovića odgovore na 10 pitanja u vezi sa sve izvjesnijim pristankom "Trojke" za izgradnju istočne i južne gasovodne interkonekcije. 
07.05.2023. u 21:23
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je Konaković odgovorio na 10 pitanja koja mu je postavila SDA?

To bi u praksi značilo pristajanje na zahtjeve Milorada Dodika (Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Dragana Čovića (Hrvatska demoktraska zajednica).

- Bolesna je konstrukcija pitanja koja smo dobili iz SDFA o istočnoj i južnoj interkonekciji - napisao je Konaković na svom Facebook profilu optuživši SDA i DF za laž.

Zbog toga je Kešo još jednom prozvao Konakovića.

- Ni na jedno pitanje nije konkretno odgovorio, ali je, braneći sebe i pristanak da Dodiku i Čoviću u potpunosti preda monopol u isporuci gasa, mnogo neistina napisao. Zašto niste realizaciju projekta nove istočne interkonekcije uvjetovali usvajanjem državnog zakona o gasu? Koga se to bojite i zašto!? 

Zaboravio je u svom (od)govoru Konaković spomenuti nove zahtjeve HDZ-a na koje je pristao, a prema kojima taj gasovod neće kontrolisati entitetsko preduzeće BH Gas, već novoosnovano preduzeće Zapadno-hercegovačkog kantona. Gasovod će biti izgrađen novcem građana FBiH, Bošnjaci će plaćati gas koji njime protiče, a njegovu tarifu će određivati Čović i HDZ - naglasio je Kešo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.