open-navfaktor-logo
search
Za građane 63 posto
KJKP Rad tražio drastično povećanje cijena usluga, Bečarević ih odbio: Ne pada mi na pamet da...
Preduzeće Rad putem svog Nadzornog odbora predložilo je povećanje njihovih usluga u rasponu od 60 do 75 posto, naveo je za Faktor ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević (Stranka za BiH).
08.08.2023. u 13:21
get url
text

- Konkretno za građane to povećanje bi bilo 63 posto. To je sve urađeno zbog zahtjeva Konkurencijskog vijeća zbog kojeg je KJKP Rad platio kaznu od 50.000 KM zato što nije u sektoru privrede diferencirao korisnike usluga odvoza smeća. Oni su to iskoristili i umjesto da postupe prema zahtjevu Konkurencijskog vijeća oni su dali prijedlog o povećanju cijene usluga - kaže Bećarević.

Ističe kako je on ovaj zahtjev odbio.

- Ne pada mi na pamet da to dostavljam Vladi Kantona Sarajevo na izjašnjavanje obzirom da Zakon o komunalnoj djelatnosti predviđa da Neovisno stručno tijelo utvrđuje cijenu komunalnih usluga. Ovo jednostavno ne može biti tretirano kao neki zvanični zahtjev. Konkurencijsko vijeće je tražilo nešto potpuno drugo od ovoga što su oni dostavili - pojasnio je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.