open-navfaktor-logo
search
Smjena kadrova
KJKP Rad u Sarajevu ima nove direktore, vratio se i Selim Babić
Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad Mirsad Hošić imenovao je nove izvršne direktore preduzeća.
26.06.2020. u 18:13
get url
text

Kako Faktor saznaje, za izvršnog direktora Pogona građevinskog održavanja i izgradnje javnih saobraćajnica imenovan je Selim Babić, koji je ranije obavljao funkciju direktora u ovom preduzeću.

Za izvršnog direktora Službe za pravne, kadrovske, opće poslove i poslove unutrašnje zaštite imenovan je Hasan Karačić, a Haris Kukavica imenovan je za izvršnog direktora Pogona održavanja.

Stari-novi izvršni direktor Pogona javna higijena je Fahrudin Tinjak.

VEZANI TEKST - Imenovanje Senada Hasanspahića za v. d. direktora KJKP Rad bila proceduralna greška?!

Podsjećamo, nedavno je sa mjesta direktorice smijenjena Vera Arnautović, koju je prethodna Vlada "šestorke" imenovala na ovu poziciju. Nakon Arnautović, nadzorni odbor KJKP Rad je za v. d. direktora imenovao Senada Hasanspahića, nesuđenog ministra za boračka pitanja KS, a u prethodnom mandatu ministra za komunalne poslove KS. Međutim zbog neispunjavanja uvjeta za imenovanje, za dva dana ta odluka je promijenjena te je za vršioca dužnosti do imenovanja novog direktora imenovan Hošić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.