open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Klaić: U kojoj je fazi istraga o pokušaju ubistva Mateja Živkovića?
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zastupnik Marijan Klaić (HDZ) je imao pitanje za Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Federalnu upravu policije, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalno tužilaštvo, u vezi sa pokušajem ubistva Mateja Živkoviža, člana Komisije za vrijendosne papire FBiH u martu ove godine u Sarajevu. 
26.07.2022. u 11:19
get url
text

- Svi smo informirani da je Matej Živković ranjen 16. marta u sarajevskom naselju Dobrinja. Od tada do danas nemamo nikakvih službenih informacija u kojoj je fazi istraga, ima li osumnjičenih, ko je počinilac i nalogodavac atentata niti bilo kakvih drugih informacija.

Saznali smo da je to bio drugi pokušaj ubistva uglednog profesora, dugogodišnjeg člana i zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH. Predsjednik FBiH Marinko Čavara je javno reagirao i zatražio brzu istragu. Nijedna pravosudna institucija do sada nije javno obzbanila šta se tada tačno dogodilo, niti ko su počinitelji teškog krivičnog djela - kazao je Klaić i dodao:

- Iz medija smo saznali da je u vrijeme atentata Živkoć sarađivao sa istražiteljima. Tražim da Zastupničkom domu daju cjelovitu informacju o tome. Šta su institucije poduzele da rasvijetle slučaj, u kojoj je fazi istraga i ako je tačno da je drugi atentat, zašto Živković nije imao adekvatnu zaštitu?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.