open-navfaktor-logo
search
Nije više u SBB-u
Kljako komentirao Radončićev potez: Draža mi je Hercegovina od političke karijere
Draža mi je Hercegovina i moji sugrađani od bilo kakvih političkih karijera, kazao je vijećnik Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću Mostara Anel Kljako, komentirajući izbacivanje iz SBB-a.
02.03.2021. u 17:11
get url
text

Članovi nekadašnjeg Gradskog odbora SBB-a po riječima Anela Kljake, mogli bi se priključiti nekoj drugoj stranci, i najavio je da će razgovarati sa svima. 

VEZANI TEKST - Žestok raskol u hercegovačkom SBB-u: Jedni uz Radončića, drugi protiv, ko je krao, ko vara

- Ne znamo šta nosi budućnost. Razgovarat ćemo sa svima, imamo ponuda, donijet ćemo odluku u narednom periodu, ali i ono što se od nas može očekivati je da ćemo ispuntii obećanja koja smo dali građanima, u narednom periodu - rekao je Kljako danas novinarima u Mostaru gdje je održana sjednica Gradskog vijeća. 

- Ja sam dobio žuti karton zbog različitih političkih stavova vezano za Stolac i Čapljinu, zatim i crveni zbog različitih političkih stavova vezanih za Mostar i HNK. Moj stav je vrlo jasan, dakle draža mi je Hercegovina i moji sugrađani od bilo kakvih političkih karijera - rekao je Kljako, dodajući kako će djelovati jedinstveno, poslati jednu snažnu poruku i razgovarati sa svima.

Poručio je kako im je "potreban lider okoji ide ispred nas ne iza nas". 

Članovi Gradskog odbora SBB-a Mostar stali su uz Anela Kljaku, te nakon što je predsjednik ove stranke Fahrudin Radončić najavio da će ga izbaciti iz stranke zbog navodnih izbornih prevara, zatražili brisanje iz članstva. 

SBB su napustili i zastupnici u Skupštini HNK Nermin Vrtić i Minela Krpo, te četvero vijećnika u Općinskom vijeću Konjic. 

Nakon ovih poteza, u Mostaru su se "samoinicijativno okupili osnivači i članovi SBB-a, da daju podršku predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću za donesenu odluku o isključenju iz Stranke samozvanog gradskog odbora SBB-a, odnosno interesne grupe". Oni su se ogradili od Kljake i svih ostalih koji su ga podržali. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.