open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Kljuić naljutio Fortu i Vladu KS: Hidžab ne vrijeđa bilo koga, a ministrica Hota-Muminović...
Vlada Kantona Sarajevo osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića datu na Face televiziji, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović.  
07.05.2022. u 11:55
get url
text

Vlada KS potcrtava da sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja podrazumijeva pravo svakog da može postupati u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima, te odbacuje Kljuićevu insinuaciju da hidžab vrijeđa bilo koga. Ovakav komentar u javnom prostoru je govor mržnje koji se, nažalost, normalizuje diljem BiH.   

Vlada KS, na čelu s premijerom Edinom Fortom, daje punu podršku ministrici Hota-Muminović, koja neumorno pokreće promjene sistema obrazovanja, dok njena posvećenost i predanost plijeni pažnju. Ministrica Hota-Muminović niti jednim svojim gestom nije pokazala nepoštovanje prema bilo kome, dajući lični primjer odgovornosti za postupke i riječi u javnom prostoru, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Povodom Kljuićeve izjave na svomtwitter profilu oglasio se i premijer Forto sa porukom da u Sarajevu "nikad nećemo tolerisati uvrede i diskriminaciju po bilo kojem osnovu".

- Ministrica Hota-Muminović ima i uvijek će imati moju punu podršku i svaka uvreda na račun njenog hidžaba bit će uvreda i na moj račun lično. Neka je sram Stjepana Kljuića koji je sebi ovo dozvolio . napisao je Forto. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.