open-navfaktor-logo
search
Djelovat će kao samostalni
Klub NiP-a u Gradskom vijeću Sarajeva u rasulu, stranku napustili Bejić i Šahat, uskoro bi mogao još jedan vijećnik
Klub vijećnika stranke Narod i pravda u Gradskom vijeću Sarajeva ostao je bez dva vijećnika a uskoro bi, prema Faktorovim informacijama, stranku mogao napustiti još jedan. 
22.05.2023. u 13:14
get url
text

VEZANI TEKST - Danijela Šahat i Samir Bejić napustili Klub vijećnika Naroda i pravde u Novom Sarajevu

Samir Bejić i Danijela Šahat, kako nam je potvrđeno iz više izvora, napustili su Klub NiP-a u Gradskom vijeću, ali i Narod i pravdu kao političku organizaciju. 

Njih dvoje su istovremeno vijećnici i u Općinskom vijeću Novo Sarajevo a Klub vijećnika NiP-a u toj općini su napustili još u martu zbog unutarstranačkih neslaganja, premda su sve do sada zvanično ostali u Klubu NiP-a Gradskog vijeća. 

NiP je u Novom Sarajevu nakon izbora 2020. imao devet vijećnika, dok ih je sada, bar prema posljednjim informacijama, od te prvobitne postavke ostalo troje. Samir Bejić je bio i nosilac NiP-ove liste za Općinsko vijeće na izborima 2020. godine.

Odlaskom Bejić i Šahat NiP će u Gradskom vijeću ostati na šest vijećnika, iako su ih na početku mandata imali osam. Tačnije, Srđan Srdić, koji je bio NiP-ov vijećnik u Novom Sarajevu a potom izabran i za gradskog vijećnika, stranku je praktično napustio i prije konstituiranja Gradskog vijeća.

Bejić i Šahat će djelovati kao samostalni vijećnici i sutra bi trebali formirati svoj klub. Almedin Miladin, koji je vijećnik i u Starom Gradu, istupio je iz Kluba vijećnika Naroda i pravde u toj općini još prošle godina a sada bi, prema nepotvrđenim informacijama, mogao napustiti NiP i u Gradskom vijeću. U tom slučaju NiP bi onda u GV Sarajeva imao pet vijećnika. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.