open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Klub SDA: Konakovićeve neistine neće sakriti činjenicu da se nametnuta vlast ne bavi građanima već sobom
Izjava predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića da zastupnici Stranke demokratske akcije blokiraju usvajanje budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu je bezočna laž kojom se očigledno pokušava prikriti nerad nametnute vlasti i nemar prema građanima, navodi Klub zastupnika SDA u Parlamentu FBiH.
29.12.2023. u 11:21
get url
text

- Iako su davno istekli svi rokovi za usvajanje budžeta za 2024. godinu, Vlada FBiH tek danas, na samom isteku godine, razmatra ovaj dokument i neizvjesno je kada će on uopće biti upućen u parlamentarnu proceduru.

S obzirom na to da nametnuta vlast nije ni pripremila prijedlog budžeta za narednu godinu, jasno je da su Konakovićeve tvrdnje da je SDA blokirala razmatranje i usvajanje dokumenta koji uopće ne postoji potpuno sulude i da su u službi sakrivanja činjenice da je nametnuta vlast potpuno posvećena kadroviranju i ispunjavanju želja HDZ-a BiH, a ne interesima građana FBiH.

Umjesto da pripremom i usvajanjem budžeta FBiH pomognu najtežim pacijentima, boračkim i socijalnim kategorijama i svim građanima FBiH, ali i obećavanim setom fiskalnih zakona, aktuelna vlast isključivo radi na zapošljavanju svojih kadrova i imenovanju HDZ-ovog kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH. Nikakve neistine, poput posljednje koju je iznio predsjednik NiP-a, to ne mogu sakriti.

Još jednom pozivamo Vladu FBiH da konačno prestane sa takvom praksom i da hitno pripremi i pošalje u parlamentarnu proceduru prijedlog budžeta za 2024. godinu - navodi se u saopćenu Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.