open-navfaktor-logo
search
Traže da se ispita slučaj
Klub SDA: Otac i sin Isak u helikopteru za Srebrenicu, Vlada FBiH ne reaguje na zloupotrebu javnih resursa
Zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka. Nakon što je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11. jula na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje, saopćio je Klub zastupnika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.
14.07.2023. u 15:49
get url
text

VEZANI TEKST - Čampara kaže da cijeli mandat koristi isti službeni auto, dobar je bio za vožnju do vile u Neumu i prijevoz stvari

- Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža. Radi se o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru.

Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.