open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Klub SDA: Prekid sjednice Zastupničkog doma rezultat je potpune neodgovornosti aktuelne vlasti
Prekid 10. redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH rezultat je neznanja i potpune neodgovornosti aktuelne vlasti, čije posljedice nažalost snose građani FBiH, saopćio je Klub zastupnika SDA u Parlamentu FBiH.
04.03.2024. u 15:33
get url
text

- Odluka vladajuće većine da se na današnjoj sjednici samo izvrši verifikacija mandata novih zastupnika ne samo da je rezultirala stvaranjem suvišnih finansijskih troškova već je spriječila razmatranje važnih zakona, odluka i informacija koje se direktno tiču svih građana FBiH.

Potpuno je jasno da je 10. redovna sjednica Zastupničkog doma prekinuta s namjerom da se spriječi razmatranje i usvajanje Prijedloga zakona o plinovodu "Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska", kojeg je u proceduru po hitnom postupku uputio Klub Stranke demokratske akcije - naveli su u saopćenju i dodali:

- Umjesto usvajanja ovog zakonskog rješenja koje je ključno za unapređenje energetske stabilnosti FBiH i diverzifikaciju izvora snabdijevanja plinom, te umjesto razmatranja ostalih akata koji se odnose na unapređenje životnog standarda, poslovnog ambijenta i sigurnosne situacije u FBiH, vladajuća većina je kao prioritet postavila uskostranačke interese.

Današnja prekinuta sjednica također je u potpunosti razotkrila neutemeljenost ranijih izgovora aktuelne vlasti kojima su pravdali stalne zastoje u radu i neučinkovitost, što su pokušavali fakturisati opoziciji i navodnoj opstrukciji u radu parlamentarnih komisija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.