open-navfaktor-logo
search
Facebook vlada
Klub SDA u Skupštini KS: Vlasnik sarajevske "Trojke" već predosjeća tuzlanski scenarij
Izjava predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića da "SDA više nikada neće vladati Sarajevom" odražava suštinu njegovog političkog života, saopćio je Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.
17.02.2022. u 13:02
get url
text

- On je osnovao stranku, a onda okupio neopravdano ambiciozne nezadovoljnike, kako bi vodio lične obračune i hranio vlastite antagonizme. Pri tome je građane učinio taocima te prizemne politike, urušavajući vitalne funkcije Kantona Sarajevo što je kulminiralo općom nesigurnošću u mandatu njegovog ministra policije Admira Katice - navode u saopćenju.

S Konakovićevom "Trojkom", dodaju, dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori.

- Njegova vlast Sarajevo je učinila poprištem jezivih izvještaja o ubistvima, bombaškim napadima, otmicama i paljevinama. Pompezno su se razmetali s 300 mjera, a danas premijer Forto nije spreman odgovoriti ni na novinarska pitanja, a kamoli poboljšati sigurnost glavnog grada. Konaković umišlja da gospodari izbornom voljom građana, pa sebi i svojim satelitima već rezerviše nove mandate. Korumpirana i bahata vlast koja izmisli radno mjesto za osvježavanje prostora, otvaranje vrata i prozora nije dugog vijeka, zato je Konaković prerano produžio svoju budžetsku karijeru - saopćili su i dodali:

- Uporedo s gnjevom građana raste i raspoloženje za smjenu sarajevske "Trojke", pa vlasnik te koalicije već predosjeća tuzlanski scenarij. SDA prati krizu vlasti u Kantonu Sarajevo i priprema odgovor na nezapamćenu anarhiju, ne "da vlada" kako to kaže Konaković, već da građane Kantona Sarajevo oslobodi terora koji nad njima provodi FaceBook vlada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.