open-navfaktor-logo
search
Neprincipijelnost i dvoličnost
Klub zastupnika SDA u Skupštini KS: Fortina većina u KS umjesto privredi sredstva daje svojim nezavisnim zastupnicima
Skupštinska većina u Kantonu Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici pokazala svu svoju neprincipijelnost i dvoličnost, saopćeno je iz Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS.
04.03.2021. u 19:42
get url
text

- Dok su uporno slali poruke navodne zabrinutosti spram stanja u privredi, koja je ostala samo na riječima, istovremeno su glasali protiv inicijative iz Kluba SDA za obustavu ilegalne isplate dodatnih novčanih sredstava nezavisnim zastupnicima. Tako će isti, pored odveć previsoke plate koja varira od 2.400 KM do 2.600 KM, nastaviti primati i naknade u iznosu od skoro 2.000 KM, što u zbiru iznosi od 4.000 KM do 4.500 KM po nezavisnom zastupniku. Na taj način su sami sebe nezakonito zadržali u platnom razredu koji, primjera radi, odgovara članovima Predsjedništva BIH - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su, paralelno s tim, glasali protiv prijedloga SDA za ublažavanje posljedica pandemije ugostiteljima koji su, zajedno sa svojim radnicima, jedna od najpogođenijih kategorija korona virusom.

- SDA, za razliku od Fortine većine, neće odustati od ove važne privredne grane koja zapošljava desetine hiljada naših sugrađana. Klub SDA poziva vladajuću većinu, i Vladu Kantona Sarajevo, da prestanu s politikanstvom i naslikavanjem, te da konačno počnu upravljati zdravstvenom i privrednom krizom u KS, a koja je doživjela rast i kulminaciju njihovim preuzimanjem vlasti. Ukoliko budu iskreni u namjerama i konačno počnu raditi, a manje provoditi vremena na FaceBooku, imaće podršku i u našem Klubu - saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.