open-navfaktor-logo
search
Upućena incijativa
Klub zastupnika SDA u Skupštini TK: Osigurati hitnu finansijsku i logističku pomoć za stradale u Turskoj
Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Tuzlanskog kantona uputio je hitnu incijativu za pomoć stanovništvu Turske stradalom u katastrofalnom zemljotresu.
07.02.2023. u 09:35
get url
text

Oni u inicijativi traže da se u budžetu TK osiguraju finansijska sredstava koja bi se koristila za pomoć stanovništvu Republike Turske koje je stradalo u zemljotresu.

- Ukoliko u budžetu TK za 2023. godinu nema dovoljno planiranih i predviđenih sredstava za slične namjene, zahtijevamo hitni rebalans budžeta kako bi se osigurala adekvatna finansijska sredstva. Zahtijevamo da se u skladu sa mogućnostima dio robnih rezervi TK uputi za pomoć stradalom stanovništvu Republike Turske - navodi se u incijativi Kluba zastupnika SDA.

Od Ministarstva zdravstva TK zahtijevamo, dodaju u incijativi, da u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH organizira pomoć ljekarskih ekipa iz TK stradalom stanovništvu Republike Turske.

Zahtijevamo da Vlada TK hitno djeluje u skladu sa iznesenom inicijativom, navedeno je u dokumentu koji je upućen predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.