open-navfaktor-logo
search
Gradsko vijeće odlučilo
Ko će dobiti priznanja i nagrade Grada Sarajeva
Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je usvojilo odluke o dodjeli priznanja i nagrada Grada Sarajeva u ovoj godini. 
23.02.2022. u 17:59
get url
text
Gradsko vijeće Sarajeva
Gradsko vijeće Sarajeva

Usvojena je Odluka kojom se Jordi Pujol Puente (posthumno) proglašava Počasnim građaninom Grada Sarajeva. Priznanje Plaketa Grada Sarajeva dodijeljeno je Fondaciji Dogs Trust BiH, a nagrada Graham Bamford dodijeljena je Husi Sinanoviću, Lejli Šopović, Ameli Trbić i Džebrailu Šišiću (posthumno).

Na prijedlog gradske vijećnice Biljane Lazarević, usaglašen je amandman da se u Kalendar uvrsti obilježavanje 15. aprila kao Dana Armije Republike BiH.

Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o davanju saglasnosti na Program aktivnosti za Dan obilježavanja opsade Sarajeva 1992-1995, kojim su predviđeni brojni sadržaji.

Usvojena je i Odluka o utvrđivanju posebnog značaja za Grad Sarajevo za Udruženje Savez udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Kantonu Sarajevo koje svojim aktivnostima doprinosi njegovanju kulturno-historijskog naslijeđa, jačanju tolerancije te djeluje u interesu građana, posebno mladih.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović podnio je inicijativu nadležnim organima Kantona Sarajevo da pokrenu i završe proces uknjižbe olimpijskih borilišta na kojima su održana takmičenja u okviru ZOI 84, a koja ni poslije skoro 40 godina nisu uknjižena, saopćeno je iz Pres službe Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.