open-navfaktor-logo
search
Prepoznali ga
Ko je platio putovanje i "doručak" u Washingtonu direktoru IDDEEA-e Almiru Badnjeviću
O čijem trošku je putovao direktor Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) Almir Badnjević na Nacionalni molitiveni doručak u Sjedinjene Američke Države.
06.02.2024. u 07:33
get url
text

- Almira Badnjevića u funkciji direktora IDDEEA BiH pozvali su američki senatori da prisustvuje molitvenom doručku u Washingtonu. Ovo je ujedno prvi put da je neki od direktora IDDEEA-e prepoznat kao važna karika iz BiH – odgovorili su nam iz IDDEEA-e.

Kako je direktor Badnjević išao na put u SAD-e u funkciji direktora IDDEEA BiH, troškove puta je snosila Agencija, dok je troškove vezano za molitveni doručak snosio on lično, navode iz IDDEEA-e.

Kako se dalje navodi u odgovoru iz ove državne institucije, direktor Badnjević zajedno sa ostalim članovima bh. delegacije prisustvovao je sastancima sa kongresmenima.

- Na ovim sastancima se razgovaralo o važnosti zaštite podataka građana BiH, o podršci SAD-a za formiranje cyber security odjela za potrebe IDDEEA, kao i o saradnji USA Agencije za identifikacione dokumente i bh. Agencije. O konkretnim koracima koji će se desiti u ovom polju posebno ćemo informirati javnost – pojašnjavaju iz IDDEEA-e.

U odgovoru su istakli zašto je ova posjeta Badnjevića SAD-u bila važna.

- Posjeta je bila važna zbog posjete Ambasadi BiH u SAD-u, te razgovora o održavanju konzularnih dana Ambasade BiH, kada će Ambasada zajedno sa IDDEEA organizirati privremene lokacije za podnošenje zahtjeva za izdavanje biometrijskih putnih isprava pomoću mobilne biometrijske opreme – kazali su iz IDDEEA-e.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.