open-navfaktor-logo
search
Osuđen prije 3 godine
Ko je zastupnica nasilnica: Dragoljub varao građane i suprugi Daliborki "kupio" mandat
Proces na Sudu BiH je trajao punih šest godina. Dragoljub Milović (Daliborkin suprug), Dragan Šekarić i Branko Pereula, 2016. godine proglašeni su krivima, i osuđeni na uvjetne kazne zatvora od deset mjeseci, ukoliko ne počine isto krivično djelo u roku od dvije godine
02.08.2019. u 13:59
get url
text

Zastupnica Liberalne stranke u Skupštini BPK-a Daliborka Milović, koja je prije dva dana flašom na sjednici gađala predsjedavajuću ovog zakonodavnog tijela Editu Velić, poznata je javnosti i po aferi prevare građana tokom izbora 2010. godine, koja je dobila i svoj sudski epilog.  

Proces na Sudu BiH je trajao punih šest godina. Dragoljub Milović (Daliborkin suprug), Dragan Šekarić i Branko Pereula, 2016. godine proglašeni su krivima, i osuđeni na uvjetne kazne zatvora od deset mjeseci, ukoliko ne počine isto krivično djelo u roku od dvije godine.

Njih trojica su osuđena jer su na izborima 2010. godine, prevarili veću grupu građana kako bi došli do glasova za Daliborku Milović, tada kandidatkinju Narodne stranke Radom za boljitak  (Lijanović) za Skupštinu BPK.   

Tužilaštvo ih je teretilo da su prevarom, pod izgovorom da vrše popis birača, da sačinjavaju spisak osoba koje će biti angažirane kao posmatrači, ili da daju mogućnost glasanja prije izbora u zamjenu za novčane iznose od 20-30 KM, od većeg broja građana sa područja Goražda, uzeli lične podatke, te ih prevarom, mimo njihovog znanja, prijavili za glasanje putem pošte, sa adresa u Srbiji i Crnoj Gori.

Nakon toga, Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BiH) su dostavili glasove tih osoba, te omogućili Daliborki Milović da kao zastupnik NSRZB dobije mandat u Skupštini BPK.   

VEZANI TEKSTEdita Velić objavila fotografiju modrice i poruku: "Što bi rekli u Našoj stranci i SDP-u: 'Zaslužila!'"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.