open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
KO SDA: Najoštrije osuđujemo primitivizam Mekića, tražimo da se izvini i podnese ostavku  
Kantonalni odbor SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivno ponašanje, uvrede i psovke zastupnika Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Amela Mekića izrečene zastupniku SDA Harisu Zahiragiću, saopćio je KO SDA Sarajevo. 
22.10.2021. u 19:49
get url
text

- Osuđujemo i uvrede njegovog predsjednika Elmedina Konakovića, koje su prethodile ovom incidentu, a koji je zvanice i građane koji su na Kovačima odali počast predsjedniku Aliji Izetbegoviću na godišnjicu njegove smrti nazvao kriminalcima - ističu. 

VEZANI TEKST - Haos u Skupštini KS: Mekić psovao majku Zahiragiću, fizički nasrnuo na njega

Dodaju da zabrinjava što ovo nije prvi put da se zastupnici Naroda i Pravde primitivno ponašaju prema drugim zastupnicima i političkim protivnicima jer je javnost nedavno svjedočila šovinističkim uvredama predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića prema zastupnici Jasmini Biščević Tokić.

- Nažalost, već godinama smo svjedoci potpunog urušavanja digniteta Skupštine Kantona Sarajevo, kao i opće političke komunikacije u Sarajevu te uvođenja neprimjerenih uličnih manira u institucije vlasti u čemu prednjače kadrovi Naroda i pravde - saopćili su i dodali:

- Tražimo od Amela Mekića da se javno izvini kolegi Harisu Zahiragiću i da zbog svog sramnog gesta i psovki podnese ostavku na mjesto zastupnika. U protivnom, njegov ostanak u politici i skupštini Kantona Sarajevo će biti potvrda da u NIP-u smatraju legitimnim koristiti najprimitivnije šovinističke urede, psovke i fizičke nasrtaje kao sredstvo političkog i društvenog djelovanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.