open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
KO SDA: Novi direktor ViK-a poznat po nezakonitim imenovanjima i malverzacijama
Njegov direktorski mandat u JP "Komunalno" bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao "jačanjem ljudskih resursa", ističu iz SDA Sarajevo
14.07.2019. u 11:03
get url
text

Povodom populističkih pokušaja novog direktora Vodovoda i kanalizacija (VIK) Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost, želimo upoznati javnost na sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

-Iako novi direktor VIK-a na sva zvona zvoni o svojoj nestranačkoj orijentaciji, građani Breze jako dobro znaju da je riječ o vječitom stranačkom funkcioneru (SzBiH, SBB, NiP), koji je promijenio sve stranačke dresove kako bi došao do funkcija. Ured za reviziju FBiH je svojevremeno potvrdio u svom nalazu da je Hadžiahmetović nezakonito imenovan na poziciju savjetnika općinskog načelnika u Breza za privredu, a ista stvar se desila i kada je, protivno propisima, doslovno u jednom danu sa savjetničke pozicije prešao na poziciju direktora JP Komunalnog Breza - ističu iz SDA Sarajevo. 

Dodaju da je kao "ekonomski ekspert" Hadžiahmetović u Brezu doveo "investitore" iz hrvatske firme "Prve gume", sa kojima je obećavao investicije od 20 miliona KM (postrojenja na biomasu) i 200  radnih mjesta, a na kraju se ispostavilo da je riječ o planiranoj obmani građana i Hadžiahmetovićevom pokušaju da zloupotrijebi resurse općine Breza. 

-Njegov direktorski mandat u JP "Komunalno" bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao "jačanjem ljudskih resursa", a pri tome nije riješio ni jedno od osnovnih pitanja: problem odvoz smeća i ispostave grijanja, gubici vode, redukcije. Licemjerno je da se takav vječni stranački funkcioner, koji je dokazano kršio zakon, iznevjeravao datu riječ i provodio sumnjive poslove, sada pokušava predstaviti kao "nezavisno i moralno lice", što je još jedan u nizu dokaza trulosti vladajuće šestorke u KS - zaključuje se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.