open-navfaktor-logo
search
A padavine najavljene
KO SDA o saobraćajnom kolapsu u Sarajevu: "Sve je isto, samo Forte nema, čeka se jugo"
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo je na svom Facebook profilu prozvao Vladu KS i njene komunalne službe zbog, kako ističu, saobraćajnog kolapsa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
27.02.2023. u 08:00
get url
text

- Iako najavljivane, sniježne padavine izazvale su potpuni saobraćajni kolaps u Kantonu Sarajevo i pokazale svu nesposobnost i nespremnost kantonalne vlasti i nadležnog ministarstva. Saobraćajnice su neočišćene u centru grada, a nevolje prigradskih naselja nemaju kraja.

Ministar Hadžiahmetović se svake godine u jesen trijumfalno slika u krugu KJKP Rad, najavi da spremno dočekuju zimu i kako ih ništa ne može iznenaditi. Pri tome svaki put "popljuje" prethodnu upravu ovog preduzeća, obeća novu mehanizaciju i ustvrdi kako će Sarajevo biti čist grad.

Međutim, od najavljivane "Trojkine" reforme javnog komunalnog sektora u Kantonu Sarajevo, ostala je ruina i ništavilo. Protagonisti velikih obećanja i romantičnih vizija prebjegli su na državni budžet, a građani pamte prošlomjesečni vapaj bivšeg premijera Forte, koji je Sarajlije pozvao da i sami čiste snijeg. Novi mandatar bar strpljivo šuti. Čeka jugo - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.