open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA odgovara Konakoviću: Kriminal je sređivati 500.000 bez javnog poziva za poznanike
Pozivamo predsjedavajućeg Skupštine KS neka prvo pogleda u ogledalo prije nego što počne potvarati i klevetati bilo koga, naveli su iz SDA
01.10.2019. u 12:06
get url
text

Kantonalni odbor SDA, kako su naveli, s gnušanjem odbacuje histerične napade predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića i osuđuje uvrede upućene prema zastupnicima SDA.

-Zastupnici SDA govore u ime 50.000 građana Kantona Sarajevo i niko im ne može uskraćivati pravo govora, a posebno ne Konaković kroz zloupotrebu govornice. To predstavlja vrijeđanje izborne volje građana, koja je mnogo veća od podrške koju ima Konaković i NiP. Povodom Konakovićevih uvreda i optužbi prema zastupnicima SDA za "kriminal", pozivamo predsjedavajućeg neka prvo pogleda u ogledalo prije nego što počne potvarati i klevetati bilo koga - navode u saopćenju.

Dodaju da nijedan od zastupnika SDA ne tepa kriminalcima kao "mangupima", kako to radi Konaković.

-Nijedan  od zastupnika SDA nije vršio pritisak na ministre u Vladi KS da nezakonito dijele njegovim prijateljima 500.000 KM novca za fiktivne projekte, u oblasti obrazovanja. Nijedan od zastupnika SDA nema u vlasništvu stanove, poslovne prostore, zemljišta u milionskom iznosu poput Konakovića. Elmedin Konaković je na jako dobar način uvjerio građane KS u svoju prevrtljivost i nestabilnost, mijenjajući svako malo političke stavove i mišljenje o ljudima, idući iz krajnosti u krajnost.  Riječ je o licu koje, izdajući se za novo lice, dobrano pokazalo sklonost ka kršenju zakona i pronevjeri budžetskog novca. Takvi su uvijek završavali na smetljištu historije, i tako će biti i sa histeričnim predsjedavajućim SKS - zaključili su iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.