open-navfaktor-logo
search
O pregovorima
KO SDA: Predsjednik Izetbegović je vjeran eksponent težnje za funkcionalnom državom
Kantonalni odbora SDA Sarajevo iskazuje punu podršku pregovaračkom timu Stranke demokratske akcije, kojeg u novoj rundi pregovora o izmjenama Izbornog zakona u BiH predvodi predsjednik Bakir Izetbegović, navodi se u saopćenju ove stranke.
29.01.2022. u 11:13
get url
text

Ističu da je SDA nosivi stub bh. demokratske tradicije, a njen lider Bakir Izetbegović neposredni akter najdramatičnijih događanja u savremenoj historiji naše domovine.

- Vjerujemo da to raritetno političko iskustvo pomaže u razumijevanju svih specifičnosti bh. političke zbilje, te da predsjednik Izetbegović vodi iskren i dobronamjeran dijalog. To je pristup rasterećenja političkih odnosa, obnove društvene kohezije i kretanje ka ekonomskom oporavaku naše zemlje. To nije interes samo Bošnjaka, već svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine. 

SDA i njen predsjednik su odlučni u zaustavljanju daljnje dezintegracije države i spriječavanju njene institucionalne blokade. Taj cilj je nepromjenjiv, nema nikakve skrivene namjere i nije uperen ni prema kojem narodu u BiH. Tom cilju streme i naši međunarodni prijatelji – navode u saopćenju te dodaju:

- KO SDA Sarajevo osuđuje istupe funkcionera Naše stranke koja nema legitimitet, a ni kapacitet za konstruktivno učešće u ovom važnom procesu. Dok se u prisustvu američkih i evropskih posrednika vode iscrpni pregovori o budućem uređenju BiH, predsjednik Naše stranke vrijeme provodi na skijanju.

Bosna i Hercegovina ostaje glavni sadržaj političkog programa Stranke demokratske akcije, a predsjednik Bakir Izetbegović vjeran eksponent njene težnje za funkcionalnom i integrisanom evropskom državom, zemljom slobodnih i ravnopravnih ljudi. Iza njegovih odluka čvrsto stoji cjelokupno rukovodstvo KO SDA Sarajevo, članstvo i simpatizeri, ali i sve iskrene bh. patriote.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.