open-navfaktor-logo
search
Vlada KS dala saglasnost
KO SDA Sarajevo: Konaković nastavlja predizborno uhljebljavanje
Vlada Kantona Sarajevo, dan pred početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore, donijela je Odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo za popunu upražnjenih radnih mjesta, saopćili su iz Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.
13.09.2022. u 09:10
get url
text

- Ministarstvu kojim preko svoje ministrice Ivane Prvulović "lideriše" Elmedin Konaković, data je saglasnost za popunu devet radnih mjesta, na neodređeno vrijeme - navode u saopćenju iz SDA Sarajevo i dodaju:

- Iako su mediji prošle sedmice objavili dugačku listu Konakovićevih kandidata uhljebljenih u institucijama KS, on ne odustaje od "domaćinske i pravednije vlasti", raspoređujući radna mjesta svojim "genetski predodređenim" stranačkim pristalicama, kojima je NiP "samo alat za popravljanje stanja u društvu". Ipak, Konakovićeve popravke idu u korist statistike koja prednost daje partijskoj knjižici, a ne univerzitetskoj diplomi, s kojom vlasnik sarajevske koalicije ima ozbiljne probleme.

Iz SDA Sarajevo pozivaju Vladu da zaustavi predizborno zapošljavanje u institucijama Kantona Sarajevo, a novinare i istraživače da nastave "češljati" Registar zaposlenih u javnom sektoru KS. Tamo će, kako ističu, pronaći još prezimena "čistih i neiskvarenih" stranačkih poslušnika, koji kad porastu žele biti Elmedin Konaković.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.