open-navfaktor-logo
search
Oslobađajuća presuda
KO SDA Sarajevo: Sarajliću mora biti nadoknađena šteta
Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozdravlja današnju oslobađajuću presudu u predmetu koji je vođen protiv bivšeg predsjednika KO SDA Sarajevo i visokog funkcionera SDA BiH Asima Sarajlića, saopćeno je iz KO SDA.
10.02.2023. u 16:35
get url
text

VEZANI TEKST - Obrazloženje Suda: Snimak u slučaju "Asim" nastao na nezakonit način, na originalnom se ništa ne čuje

- Odlukom da se povuče iz javnog i političkog života, gospodin Sarajlić je iskazao čvrstu vjeru u svoju nevinost, te najviši stepen svoje građanske i političke odgovornosti.

U demokratskom sistemu organiziranom kroz trodiobu vlasti, presude ne donose interesne grupe, niti politički konkurenti, već sudovi. Zato šteta koja je u montiranom političkom procesu nanesena gospodinu Sarajliću i njegovoj porodici, mora biti nadoknađena.

Politička zbivanja u Kantonu Sarajevo, te snažni i udruženi pokušaji političkog istiskivanja najveće političke organizacije u državi, koja predstavlja patriotsku snagu njenog najbrojnijeg naroda, možda upravo vode do konstruktora i naručilaca provedenih montiranih procesa, javnog linča i neviđenih harangi prema visokopozicioniranim članovima Stranke demokratske akcije - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.