open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA Sarajevo: TVSA ne pripada ujedinjenim strankama, već građanima KS
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
04.07.2022. u 16:10
get url
text

- Televizija Kantona Sarajevo jučer je realizovala TV prijenos "zajedničke Konvencije ujedinjene opozicije stranaka". Direktan višesatni prijenos preuranjenog izbornog skupa, potvrda je opredijeljenosti vlasti u Kantonu Sarajevo da nastave smišljenu i organiziranu zloupotrebu svih javnih resursa. 

TVSA nije vlasništvo nikakvih ujedinjenih stranaka, već svih građana Kantona Sarajevo, koji finansiraju njen rad.

Od svih lokalnih televizija u Bosni i Hercegovini, upravo TVSA dobija najviše javnog novca, zbog čega programsko udovoljavanje stranačkim interesima predstavlja direktan udar na demokratiju i otvoreni pokušaj miješanja u nadolazeći izborni proces.

VEZANI TEKST - Evo kako je "ujedinjena opozicija“ ponizila BiH: U salu ušli nakon intoniranja himne, voditeljica predlagala reprizu

Ako Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Udruženje BH novinari i Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH, ne mogu Televiziju Kantona Sarajevo oteti od programskog i organizacijskog vodstva sarajevske "Trojke", onda oktobarska borba za javni interes, pravo na objektivno i pošteno informisanje, preostaje građanima Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.