open-navfaktor-logo
search
Reakcija
KO SDA: Sramotan je način na koji "Četvorka" zbog sina Keme Ademovića blati ime Bogića Bogićevića
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo, kao i većina bh. javnosti, zgrožena je načinom na koji "Četvorka" uvlači u vlastito političko blato ime Bogića Bogićevića i zaklanjanjem iza njega pokušava sakriti svoje svađe i nesposobnost, saopćeno je iz KO SDA.
24.03.2021. u 17:04
get url
text

- Očigledno je da sama "Četvorka" nije postigla saglasnost o izboru Jasmina Ademovića, sina visokog fukcionera NIP-a Kemala Ademovića, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, pa sada krivicu za vlastiti nepotizam i neuspjeh, po već ustaljenom receptu, želi prebaciti na SDA - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo "nije uopće glasalo za izbor gradonačelnika Sarajeva, ali 'Četvorka' ime Bogića Bogićevića koristi da bi pokušala skrenuti pažnju sa činjenice da Ademović mlađi nije dobio podršku svih njihovih vijećnika". 

- SDA nije uopće izašla sa kandidatom za gradonačelnika i vrhunski je politički bezobrazluk krivicu za međusobne svađe u "Četvorci" prebacivati na SDA - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.