open-navfaktor-logo
search
Izbor policijskog komesara
KO SDP ZDK podržao ministra Sinanovića i osudio napade Kasumovića na SDP pozivajući ga da se "uljudi"
Na sinoć održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a Zeničko-dobojskog kantona, između ostalog je razmatrana i aktuelna politička situacija na području Kantona.
20.09.2023. u 11:08
get url
text

Naročito je apostrofirano nekorektno djelovanje Fuada Kasumovića, "koji za sve svoje probleme unutar BHI KF, koje vješto krije od javnosti traži krivca u SDP-u".

- Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada će dobijati odgovore na sve nebuloze i laži koje iznosi - saopćili su iz SDP-a ZDK.

Dodali su da Fuad Kasumović, "koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, njima bi trebao pružiti odgovore na sljedeća pitanja":

Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1.080 KM?

Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću?

Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju njihovog statusa?

Jesu li ucjene poput tjeranja SDP-a iz prostorija metod njegovog rada?

Postoje li propisi i zakoni za njega, ili je naučio gubiti sve sporove?

SDP ZDK, kako su istakli, čvrsto stoji uz ministra unutrašnjih poslova ZDK Benjamina Sinanovića i ostale ministre SDP-a i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire.

- Pozivamo Kasumovića da se upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi "Nestranački" i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj "držite lopova" dok ja pravim lopovluke. Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da konačno umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu - saopćili su iz SDP-a ZDK.

SDP ZDK nije, kako su naglasili, "Nestranačka" već partija koja ima svoje članstvo i svoje organe i nikako nije niti će biti "Društvo jednog lica".

Iz tog razloga će, kako naglašavaju, štititi i ministra Sinanovića "koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom a znamo da takvi ne odgovaraju Kasumoviću".

- Svakako, izbor novog ili ostanak starog komesara svakako neće biti izbor Vaš već izbor zakona i većine koja funkcioniše. Također želimo obavijestiti javnost da je u svojoj histeriji zbog gubitka zastupnika, a kako se šuška i vijećnika, Kasumović fizički prijetio i članu SDP Amelu Šišiću, što također javno osuđujemo.

VEZANI TEKST - Kasumović: Ministar Sinanović je rekao da ne smije smijeniti komesara Šišića jer će ga Isak provozati u "gepeku"

To već spada u domen nasilja kako se Vi Kasumoviću ponašate, pozivamo Vas da se uljudite i upristojite. Vaši botovi po raznim FB profilima i medijima ne govore o Vašim žrtvama već o Vama samim. Sve najgore što napišete o drugima znate da čuči u Vama u još gorem obliku. Zato poziv na pristojnost i ljudskost ostaje, nadamo se da imate nešto od toga - saopćili su iz KO SDP-a ZDK.

Kasumović je Sinanovića prozvao riječima da ne smije imenovati policijskog komesara ZDK, čovjeka sa impozantnom biografijom i dugogodišnjim radnim iskustvom u policiji. Naveo je pritom i kako mu se Sinanović navodno požalio da ne smije smijeniti komesara Rusmira Šišića "jer će ga federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak provozati u gepeku".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.