open-navfaktor-logo
search
Opći izbori 2022.
Ko su nosioci kandidatskih listi koalicije "Željko Komšić za građansku državu"
Željko Komšić, aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kandidat je koalicije DF-GS za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2022. Komšić je ovu svoju kandidaturu najavio i u maju, a sada su utvrđeni nosioci kandidatskih listi.
26.06.2022. u 14:25
get url
text

Demokratska fronta će na izbore izaći pod koalicionim nazivom "Željko Komšić za građansku državu".

Kako je potvrđeno, državnu listu ove koalicije u Kantonu Sarajevo nositi će Dženan Đonlagić, aktuelni zastupnik DF-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Nositelji dvije federalne liste u Kantonu Sarajevo bit će Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke i zastupnik u Parlamentu FBiH, i Mirza Čelik, aktuelni zastupnik u Skupštini KS.

Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo je Albin Zuhrić, a na sarajevskim listama se nalaze Sifet Podžić, aktuelni ministar odbrane Bosne i Hercegovine, zatim doktor Ilijaz Pilav, Milan Dunović, aktuelni potpredsjednik FBiH, profesor Senadin Lavić, Marijela Hašimbegović, gradska vijećnica, Vedrana Vujović i Muhamed Fazlagić.

U Tuzlanskom kantonu će listu koalicije "Željko Komšić za građansku državu" nositi Zlatan Begić, aktuelni zastupnik u Parlamentu BiH.

Nosilac državne liste za Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton je Vlatko Glavaš, također zastupnik u državnom Parlamentu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.