open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Koalicija Država: Hadžikadić u utrci za Predsjedništvo BiH, Šepić Parlament BiH, ko su ostali nosioci lista
Koalicija Država koju čini šest političkih stranaka: Platforma za progres, Nezavisni blok, Zeleni BiH, Posavska stranka, Savez demokratskih snaga i Napredna demokratska stranka objavila je detalje svojih kandidatskih listi za predstojeće Opće izbore. 
22.07.2022. u 20:45
get url
text

- Koalicija Država ima vlastitog kandidata za člana Predsjedništva BiH, Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres, kao i kandidata za predsjednika/potpredsjednika entiteta RS, Jusufa Arifagića, uspješnog privrednika i povratnika u Kozarac. Od ukupno 29 listi, žene su nosioci na njih 10, odnosno svaku treću listu nose žene, a učešće mladih je iznad prosjeka, čime se drugi subjekti ne mogu pohvaliti.

Državnu listu za teritoriju Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, predvodi Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. Na istoj listi je i legendarna bh. sportašica, Razija Mujanović, danas sportska direktorica ženske košarkaške reprezentacije BiH. Sarajevske federalne liste predvodit će Maja Muftić-Dedović, vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, te Nejira Sarajlić, kandidatkinja za načelnicu Općine Stari Grad na Lokalnim izborima 2020. godine.

Na sarajevskoj federalnoj listi je i dr. Adis Arapović, zastupnik u Federalnom parlamentu i predsjednik Zelenih BiH. Listu za Kanton Sarajevo predvodit će Nikolina Petković - Jalovičić, dok će drugi na toj listi biti Edin Bunda, kandidat za načelnika Ilidže na posljednjim lokalnim izborima - saopćeno je iz Koalicije za Državu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.