open-navfaktor-logo
search
Podrška porodici
Koalicija "Moja adresa: Srebrenica": Očekujemo da se utvrde činjenice o smrti muftije Zukorlića
Zabrinuti objavom članova porodice da postoji osnovana sumnja da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da je otrovan, ovim putem želimo nedvosmisleno izraziti svoju podršku porodici Zukorlić, saopćili su iz Kluba koalicije "Moja adresa: Srebrenica". 
18.04.2022. u 09:31
get url
text

- Podržavamo njihova nastojanja da saznaju istinu o smrti, građanina Srebrenice, rahmetli Muamera Zukorlića. Ovim putem, obavještavamo javnost da je rahmetli Muamer Zukorlić imao prijavljeno prebivalište u Srebrenici posljednjih dvanaest godina - saopćili su.

Dodaju da Klub koalicije "Moja adresa: Srebrenica" u Skupštini općine Srebrenica podržava nastojanja porodice rahmetli Muamera Zukorlića, i namjeru da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti.

- Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa Republike Srbije, te Bosne i Hercegovine da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi sa slučajem uvaženog muftije - saopćili su i dodali:

- Ukoliko se utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića nastupila kao poljedica trovanja, zahtijevamo da se po svaku cijenu pronađu nalogodavci i počinioci tog gnusnog čina i da se privedu pravdi. U vremenu iskušenja porodici upućujemo riječi utjehe uz poruku da budu istrajni i snažni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.