open-navfaktor-logo
search
Koliko još ima do dna
Koalicija za Bećirovića se proglasila nadležnom: Kasumović šef u džennetu, SDP određuje ko će u džehennem
Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i šef lokalne stranke Bosanskohercegovačka inicijativa, bit će šef u džennetu. To je prošle sedmice saopćila kandidatkinja ove stranke Sumedina Hrvić-Hodžić na predizbornom skupu. Nije trebalo dugo čekati da se i SDP na neki način proglasi nadležnim za slanje u džehennem. Vjernici bi rekli: Estagfirullah!
21.09.2022. u 11:16
get url
text

Nakon kandidature za šefa u džennetu, Kasumović je nastavio sa podjelom halala i harama. Uglavnom, haram vam bilo ako ne glasate kako zenički gazda hoće. Lično on je saopći kome halali, kome harami. 

Toliko je bio uzbuđen u svom predizbornom govoru da je umjesto željenog harama onima koji glasaju za SDA, poručio da im harami ako ne glasaju za SDA. 

Okupljeni oko Kasumovića ne samo da ga postavljaju za "šefa dženneta", nego se otvoreno hvale i time da su bili u zatvoru.

VEZANI TEKST - Drugovi, ko vam je ovo radio: Partizan na kompenzaciju, Karić i njeni promašaji, Štetino srce kod pupka, Bećirović...

Taman kad posmislite da je to sve i da je koalicija koja podržava Denisa Bećirovića za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine završila sa ovim bizarnostima, bogohuljenjem i za civiliziranog čovjeka neprihvatljivom javnom komunikacijom, tu je SDP da dokaže kako ste u krivu. 

Naime, SDP je na svoj zvanični YouTube kanal postavio snimak "dodjele certifikata" za džehennem sa Face TV-a (ko bi drugi takvo što i emitovao?!). Izvjesni Dženan Skelić je "odlučio" da "SDA ide u vatru džehenemsku", a SDP preuzeo na sebe da podrži tu "odluku" i informira javnost o njoj. 

Ono o čemu se SDP nije oglašavao je snimak stranačkog šefa Nermina Nikšića na kojem govori o partijskom zapošljavanju. 

VEZANI TEKST - Ovako Nikšić objašnjava da treba zaposliti "našeg čovjeka": Uradi onako kako smo i mi doveli tebe

- I kad mu kažete da treba da zaposli našeg čovjeka, aman kako će on to da uradi? Pa tako kako smo mi doveli tebe. Tako ćeš ti da uradiš - govori Nikšić, a to se prema svemu sudeći odnosi na nekog od SDP-ovih funkcionera od kojeg je zatraženo da zaposli "našeg čovjeka", tačnije drugog SDP-ovca.

Nikšić potom obrazlaže šta će se desiti toj osobi ako ne bude zaposlila "našeg čovjeka".

- Ili hvala lijepo. Bio si dvije godine (na rukovodećoj poziciji op. a.), lijep si, drag si, naš si, ali de se malo makni da dođe neko ko će to provoditi onako kako smo se dogovorili - zaključuje Nikšić na tom snimku. 

O tome je u SDP-u već danima muk. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.