open-navfaktor-logo
search
Turska pomaže BiH
Koc: Saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni
Narod države Turske dopremio je jučer na Aerodrom Sarajevo humanitarnu pomoć Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine. Riječ je o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočarama.
25.03.2020. u 11:45
get url
text

Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporedit će ovu pomoć entitetskim organizacijama, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

- U vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni. Rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih nas. Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala - kazao je turski ambasador u BiH Haldun Koc.

Ambasador je istakao kako u ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju.

- Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere. Uvjereni smo da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava - kazao je ambasador Koc.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.