open-navfaktor-logo
search
Opasne namjere
Koja je veza između planiranja državnog udara u Njemačkoj i razgradnje BiH?
Među uhapšenim osumnjičenim za planiranje državnog udara u Njemačkoj nalazi se i bivša zastupnica Bundestaga i političarka desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) Birgit Malsack-Winkemann, koja je posljednjih godinu dana bila sutkinja na jednom sudu u Berlinu. 
08.12.2022. u 19:26
get url
text

VEZANI TEKST - Uhapšeno 25 osoba u Njemačkoj zbog planiranja državnog udara

Ova informacija ne bi bila posebno zanimljiva Bosancima i Hercegovcima da upravo AfD nedavno nije uputio u Bundestag prijedlog rezolucije koja se tiče naše države i regiona. 

Njemački mediji prenose kako se u prijedlogu rezolucije pod nazivom "Stabilnost i sigurnost za Zapadni Balkan" predlaže se da Bundestag zajedno s Vladom Njemačke obrati pažnju na "širenje radikalnog islama u BiH i regrutovanje terorista".

U nastavku slijede prijedlozi koje kao da su pisali politički partneri Dragan Čović i Milorad Dodik.

- Treba stvoriti hrvatski entitet u BiH i ukinuti Ured visokog predstavnika (OHR) - naglašavaju predlagači.

VEZANI TEKST - Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: Politički sud koji donosi odluke na bazi političkih instrukcija

Dotakli su se i Ustavnog suda BiH.

- Strane sudije Evropskog suda za ljudska prava u Ustavnom sudu BiH treba zamijeniti domaćim sudijama, državljanima BiH - prijedlog je koji će se posebno svidjeti Dodiku.

Svi ovi prijedlozi stranke AfD vode ka slabljenju države, a eventualnim odlaskom sudija iz Ustavnog suda BiH Čoviću i Dodiku bio bi otvoren put da ozakone razbijanje BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.