open-navfaktor-logo
search
Zastupnik Naše stranke
Kojović: Dodik je obećao, rukovali smo se, prevario nas je
Bivši predsjednik Naše stranke i aktuelni državni zastupnik Predrag Kojović jutros je gostujući na BHT1 izjavio kako je Milorad Dodik (SNSD) obećao popunjavanje Ustavnog suda BiH, ali da od tog dogovora nema ništa.
27.12.2023. u 11:46
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je tvrdio Kojović o izboru Marina Vukoje, a šta je istina: Ko je bodovao?

- Rukovali smo se nas dvojica, on je obećao i sada vidim da govori da to neće uraditi. Ono što se dogovorimo se ne poštuje. Šta je smisao pregovora i razgovora? - pitao se Kojović.

Na pitanje voditelja da li je Naša stranka bila lakovjerna kada su sa Dodikom i SNSD-om pristali formirati vlast na državnom nivou i je li istina da su "Trojku" zapravo organi SDP-a u Banjoj Luci uvjerili da se Dodik promijenio, Kojović je kazao:

- Nije istina. U kakofoniji interesa i komunikacije se desilo da SNSD dobije četvrtog delegata i nismo imali izbora u smislu biranja partnera za vlast - poručio je, između ostalog, Kojović.  

Kada je riječ o Izbornom zakonu kazao je da su spremi razgovarati o istom, "ali šta je poenta ako se dogovori ne poštuju".

Kojović je rekao i da ne vjeruje da će državni parlament usvojiti predložene izmjene Izbornog zakona BiH, u dijelu koji se tiče integriteta procesa glasanja. 

Pred zastupnicima će se naći prijedlog promjena Izbornog zakona koji je predložila SDA. 

Na konstataciju voditelja da se mu spočitava i to što se kroz Parlament BiH nije usprotivio nasilju nad ženama jer je glasao protiv smjene SNSD-ovog ministra Staše Košarca koji se povezuje sa nasiljem u porodici, Kojović je kazao da je postojao takav koalicioni dogovor. 

- Glasali smo protiv smjene Staše Košarca jer je postignut koalicioni dogovor. U ovom trenutku laserski smo fokusirani na mart i Evropsku uniju i rekonstrukcija Vijeća ministara u ovom trenutku je stvar koja nam zaista nije potrebna i na koju ne želimo trošiti vrijeme - kazao je, između ostalog, Kojović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.