open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo PDP-a
"Kokodakali" i "japajakali", pa "historijsku sjednicu" završili porukom: PDP-ovci da se uzdrže od izjava
Sjednica Predsjedništva PDP-a koja je sinoć održana u Banjoj Luci, a koja je najavljivana kao "historijska" s obzirom na otvoreni sukob Draška Stanivukovića sa jedne, te Igora Crnadka i Milka Grmuše sa druge, završila se - saopćenjem i spuštanjem lopte.
23.02.2024. u 12:22
get url
text

Predsjedništvo PDP-a pozvalo je sve funkcionere da se uzdrže od izjava, objava i bilo kakvih polemika.

Podsjećamo, Stanivuković je bio kategoričan da će on ponovo biti kandidat stranke za gradonačelnika Banje Luke te da ga ne brinu "kokodakanja", na šta mu je odgovorio Crnadak objavom na Facebooku poručivši da nijedan pojedinac, sujeta i "japajapaja" ne smiju biti iznad zajedničkog cilja.

Naveo je i kako su u SNSD-u, da bi prevarili birače, smislili plan da imaju svog gradonačelnika, ali koji je formalno iz druge stranke.

- Nikada u historiji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje – naveo je Crnadak koji je šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS-u, a ujedno i Stanivukovićev tetak.

Također, najavio je "historijske sjednice" od kojih je jedna održana sinoć u Banjoj Luci.

- Predsjedništvo smatra da bilo kakvo javno komentarisanje unutarstranačkih procesa nanosi štetu partiji i traži da svi funkcioneri PDP-a poštuju i da se pridržavaju odluka organa partije, te da se uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika u vezi s pitanjem izbora kandidata za lokalne izbore i drugih partijskih odluka - saopćeno je iz PDP-a.

Poručeno je i da proces priprema za lokalne izbore ide očekivanom dinamikom, a zadužili su predsjednike regionalnih odbora da, u saradnji sa gradskim i općinskim odborima, do kraja aprila pripreme prijedloge kandidata za načelnike, gradonačelnike i odborničke liste.

- Predsjedništvo posebno zadužuje rukovodstvo partije, predsjednika, počasnog predsjednika i četiri potpredsjednika partije iz Banje Luke da u narednih 15 dana predlože kandidata za gradonačelnika Banje Luke - istaknuto je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.