open-navfaktor-logo
search
Uputili posljednji pozdrav
Kolege s UKC-a Tuzla oprostile se od ubijene Amele Čičkušić
AUTOR: J. B.
22.05.2024. u 13:52
get url
text
Amela Čičkušić
Amela Čičkušić
Kolektiv Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla oporostio se od magistrice sestrinstva Amele Čičkušić, koja je u nedjelju ubijena u sviom stanu u tuzlanskom naselju Stupine zajedno sa svoje dvoje djece.
- Posljednjim pozdravom opraštamo se od naše drage koleginice, prijateljice i saradnice Amele Čičkušić, koja nas je iznenada i zauvijek napustila u 34. godini. Ožalošćenih srca svjedočimo kako svaki gubitak dolazi prerano - naveli su iz UKC-a.
Amela je rođena u Tuzli 2. februara 1990. godine. Nakon osnovne završila je i Srednju medicinsku školu u Tuzli. Prvi počeci rada bili su na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je zasnovala radni odnos 1. aprila 2010. godine, na radnom mjestu medicinska sestra-tehničar. Visoku medicinsku školu završila je 8. jula 2019. godine, a zvanje magistar sestrinstva stekla 24. jula 2021. godine.
- Tokom pandemije COVID-19. dala je nemjerljiv doprinos pružajući zdravstvenu njegu hospitaliziranim pacijentima u Respiratornom centru Klinike za plućne bolesti. Nakon pandemije Covid-19, nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege. Komemoracija u spomen medicinske sestre, Amele Čičkušić, bit će održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla - navodi se u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.