open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Sarajevu
Kolegij SDA o Sarajlićevoj ostavci i Efendićevom snimku, evo i zaključaka
Povodom objavljivanja audio snimka vezanog za izbornu skupštinu KO SDA Sarajevo, Kolegij SDA na današnjoj sjednici utvrdio je šest zaključaka koji će biti predloženi Predsjedništvu stranke. 
03.03.2020. u 18:34
get url
text

Kolegij SDA  najoštrije se osuđuje svaki vid eventualne nezakonitosti i manipulacije vezanih kako za sam sadržaj snimka, tako i za način i motive nastanka i distribucije.

Od nadležnih organa očekuje se da utvrde zakonsku odgovornost svih aktera., dok će političku odgovornost za sve aktere utvrđivati Predsjedništvo SDA.

Kolegij SDA je primio na znanje neopozivu ostavku Asima Sarajlića na poziciju potpredsjednika Stranke i predsjednika i člana Kadrovske komisije SDA. 

Predsjedništvo SDA će bez odlaganja pokrenuti proceduru utvrđivanja političke odgovornosti svih ostalih aktera ovog slučaja.  Također, zadužit će Etički odbor Stranke koji će postupati kao komisija koja će provesti postupak i predložiti mjere odgovornosti Predsjedništvu Stranke.

Izborna komsiija SDA će u skladu sa svojim nadležnostima u najkraćem roku ispitati osnovanost svih prigovora vezanih za regularnost izbornog procesa za Kantonalni izvršni odbor Sarajevo i Predsjedništvu SDA podnijeti izvještaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.