open-navfaktor-logo
search
Usvojeni zaključci
Kolegij SDA poziva: Hitno usvojiti budžet BiH, omogućiti izbore i završiti imenovanja
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) na danas održanoj sjednici usvojio je tri zaključka.
13.07.2020. u 17:06
get url
text

Usvojene zaključe prenosimo u cijelosti:

1. Pozivamo na hitnu implementaciju dogovora stranačkih lidera održanog u Lukavici, s ciljem usvajanja budžeta i održavanja izbora, kao i imenovanja novog ministra sigurnosti te rukovodilaca državnih agencija u kojima je provedena konkursna procedura, kako bi se deblokirali procesi i osigurao fukcionalan rad državnih institucija i agencija. Redoslijed imenovanja mora pratiti redoslijed isticanja mandata.

2. Osuđujemo odluku hrvatskih vlasti o uvođenju restrikcija samo za dio građana Bosne i Hercegovine, koja je vođena isključivo necivilizacijskim kriterijem etničke diskriminacije, a ne bilo kakvim argumentima zdravstvene struke.

Najbolji odgovor na ove nevjerovatne postupke hrvatskih vlasti dali su sami građani Bosne i Hercegovine, koji su odlučili da vrijeme godišnjih odmora provedu u bh. ljetovalištima i na taj način pomognu spašavanju domaćeg turizma.

3. SDA podržava dogovor koji su Denis Zvizdić, Fahrudin Radončić i Dragan Čović postigli sa predstavnicima poslodavaca, sa ciljem usvajanja zakona iz oblasti javnih prihoda, privrede, rada i zapošljavanja, koji bi doveli do stvarnog rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.