open-navfaktor-logo
search
Namjenska industrija
Kolegij Skupštine BPK otkazao vanrednu sjednicu o situaciji u Ginexu
Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde otkazao je za danas zakazanu vanrednu sjednicu kantonalnog parlamenta na kojoj se trebalo raspravljati o situaciji u kompaniji namjenske industrije UNIS Ginex.
13.05.2022. u 15:53
get url
text

Predsjedavajuća Skupštine BPK Aida Sirbubalo kazala je da je sjednica odgođena, nakon što se niko od nadležnih koji su pozvani na sjednicu, nije odazvao.

- Na vanrednoj sjednici trebala je biti razmatrana informacija u firmi Ginex ali iako su pozvani premijer FBiH Fadil Novalić, resorni ministar Nermin Džindić kao i članovi Nadzornog odbora i direktorica UNIS Ginexa , niko se nije odzvao. Zbog toga sam prije predviđenog početka vanredne sjednice sazvala kolegij na kojem se nisu pojavili predstavnici opozicije, a kolegij je procijenio da se nisu stekli uslovi za održavanje sjednice s obzirom da nemamo nikakvih pisanih informacija te zbog činjenice da se pozvani relevantni akteri nisu odazvali kako bi od nji dobili porebne odgovore – pojasnila je Sirbubalo.

Kolegij je zbog toga donio zaključak da se sjednica otkaže, uz stav da će, ukoliko bude potrebe, situacija u kompaniji Ginex, kao tačka dnevnog reda biti razmatrana na redovoj sjednici Skupštine BPK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.