open-navfaktor-logo
search
Zakazana sjednica
Kolegij Zastupničkog doma PSBiH: U utorak o prijedlogu budžeta institucija BiH
Radi se o dokumentu čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, a koji je u parlamentarnu proceduru upućen 31. jula
06.09.2019. u 16:08
get url
text

Među velikim brojem tačaka dnevnog reda, tačnije njih 22, na Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazane za utorak, 10. septembar, predloženo je da članovi Kolegija kojeg čine predsjedavajući i dva dopredsjedavajuća ZD PS BiH razmatraju i prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o dokumentu čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, a koji je u parlamentarnu proceduru upućen 31. jula, s mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora, od 27. augusta ove godine.

Inače, do kraja septembra teće treća odluka o privremenom finansiranju institucija Bosne i Hercegovine koja je utvrđena u visini jedne trećine prošlogodišnjeg budžeta institucija BiH.

Među zakonskim aktima je i prijedlog zakona o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, od 6. avgusta, s mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora od 2. septembra ove godine.

Na dnevnom redu je i niz izmjena i dopuna zakona i inicijativa koje su pokrenuli zastupnici Predstavničkog doma PS BiH, ali da bi se o njima raspravljalo moraju proći nadležnu komisiju, koje još nisu formirane u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, Kolegij je samo u mogućnosti da odredi koja će nadležna komisija kada bude formirana raspravljati o pokrenutim prijedlozima za izmjene zakona i inicijativama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.