open-navfaktor-logo
search
Zbog derneka
Kolegiju Zastupničkog doma i Vijeću ministara podnesen zahtjev za smjenu ministra Staše Košarca
Predsjednik PDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović podnio je danas formalni dopis Kolegiju Zastupničkog doma i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca.
05.05.2020. u 11:58
get url
text

Povod je njegovo sinoćnje prisustvo na fešti u Sarajevu.

Borenović je pozvao i lidera SNSD-a Milorada Dodika da smijeni "svog ministra Košarca".

- Kao zastupnik uputio sam formalni dopis Kolegiju i predsjedavajućem Vijeća ministara da se pokrene postupak za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. To je jedino logično u ovom momentu. Međutim, očigledno je da se ni Zoran Tegeltija ni Nebojša Radmanović ne pitaju puno, pa pozivam Dodika da smijeni svog ministra. Ovom se jednom mora stati u kraj - kazao je Borenović.

Rekao je da se vlast u doba pandemije i zdravstvenih izazova, ponaša bahato, primitivno i neodgovorno.

- Za svaku osudu je ovakvo ponašanje. Sebi daju za paravo da, opijeni moći, mogu raditi šta hoće, ponašati se bahato i primitivno. Vesele se uz muziku u restoranima koji su po pravilu zatvoreni za rad. Šalju najgoru moguću sliku narodu. Pored osude, ovdje mora biti i odgovornosti. Ti ljudi se moraju sankcionisati i smijeniti - istakao je Borenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.