open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Kolegu iz opozicije nazvao ustašom: SNSD-ov Momčilo Antonić tvrdi da nije kriv za izazivanje mržnje
Banjalučanin Momčilo Antonić, zastupnik SNSD-a u Narodnoj supštini RS-a, danas je negirao krivicu za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.
17.11.2021. u 12:42
get url
text

On je u Osnovni sud Banja Luka došao u pratnji svog advokata i izjasnio se da nije kriv za ono za šta ga tereti optužnica koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo jer je odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Ivana Begića nazvao ustašom.

Antonić je optužen da je 30. januara 2021. godine u 15.48 sati u Banjoj Luci, na svom profilu kreiranom na društvenoj mreži Facebook, objavio sadržaj kojim je "pozvao na mržnju usmjerenu prema oštećenom Ivanu Begiću, zbog njegove nacionalne pripadnosti i porijekla".

U spornoj objavi, Antonić je napisao:

- Ne znam je li me ovaj Begić mrzi što je Draškov kmet tj. irvas, što je niži od mene 50 cm, zbog auta ili samo zato što je ustaša? Ili sve ukupno!? Ja mislim da je sve ukupno, ali ipak ustaška krv je dominantna. Ne smeta njemu auto, već ova tri prsta, kao što mu smetaju plakati Vučića i Dodika na na autoputu 9. januar. Ivane reci svojim biračima ko ti je bio ujak čije ime nosiš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.