open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Koliko košta doček Nove godine u sarajevskim hotelima i kafićima
Prema posljednjim informacijama turističkih agencija, ali i hotela i motela u glavnom gradu BiH, Sarajevo će ponovo biti centar regiona
26.11.2019. u 22:39
get url
text

Sarajevo će i za ovu Novu godinu prema posljednjim informacijama turističkih agencija, ali i hotela i motela u glavnom gradu BiH, ponovo biti centar regiona. Tome je sigurno dosta doprinijela i spektakularna centralna manifestacija, na kojoj će na Trgu BiH veliki koncert održati popularni Željko Joksimović. Dan poslije, ispred Vječne vatre za dobru atmosferu bit će zadužena kultna grupa Zabranjeno pušenje.

Pojedini građani bh. prijestolnice će se odlučiti za doček u toplom domu, a ostali za najluđu noć u godini mogu birati između velikog broja bh. estradnih zvijezda koje će ih svojim najvećim hitovima uvesti u 2020.

Tako će veliki broj građana novu 2020. godinu dočekati uz Halida Bešlića i Slađanu Mandić u hotelu Hills na Ilidži, a za to zadovoljstvo morat će izdvojiti 102 eura.

- U ovu cijenu je uračunata novogodišnja večera na bazi bogatog nacionalnog i internacionalnog švedskog stola i all inclusive novogodišnja karta pića. Za reprizu Nove godine, odnosno 1. januar pregovaramo sa jednom zvijezdom, a ime ćemo otkriti kada bude potpisan ugovor - kaže Sanin Mrkulić, direktor hotela "Hills".

U hotelu "Hollywood" na Ilidži u novogodišnjoj noći pjevat će Faruk Duran, a proslava sa večerom u ovom objektu košta 100 KM. U hotelu "Europa" u najluđoj noći goste će zabavljati Igor Vukojević sa specijalnom gošćom, a u hotelu Holiday Nihad Alibegović.

- Cijena za oba dočeka iznosi 150 KM. Veliki interes vlada za naše novogodišnje fešte. Kada je u pitanju hotel "Europa", sve sobe su rezervisane i cijena paketa za noćenje 30. i 31. decembra za dvije osobe i dvije ulaznice za gala večeru iznosila je 370 eura - kaže Rasim Bajović, vlasnik hotela "Europa" i "Holiday".

U hotelu "Terme" na Ilidži za atmosferu u najluđoj noći bit će zadužen Semir Cerić Koke, a cijena ulaznice je 140 KM.

- U ovu cijenu uračunata je večera na bazi švedskog stola, dok se pića posebno plaćaju – rekli su nam iz hotela "Terme".

Pojedini Bosanci i Hercegovci u 2020. godinu će ući na nekoj od planina oko Sarajeva, gdje su smještajni kapaciteti također većinom popunjeni.

- Već više od dva mjeseca nemamo praznih soba. Kada je u pitanju novogodišnja proslava, cijena večere na bazi švedskog stola za goste hotela je 69 KM, a za sve ostale koji žele da u našem hotelu dočekaju Novu godinu 89 KM – kaže Aida Terzić, direktorica hotela "Pino Nature".

Slobodnih soba nema ni u hotelu "Han" na Bjelašnici, a cijena novogodišnje večere na bazi švedskog stola je 50 KM. Kada su u pitanju najpopularniji kafići u Sarajevu, cijena rezervacije po osobi se kreće od 10 do 20 KM, a u nju je uključena i konzumacija jednog pića. Ukoliko se turisti odluče za proslavu Nove godine na otvorenom, nudi im se velika ponuda smještajnih kapaciteta, pa se tako krevet u pojedinim hostelima kreće od 15 do 40 KM, dok se u privatnim smještajima nude apartmani i do 200 KM. Također, postoji mogućnost zakupa cijelog stana ili kuće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.