open-navfaktor-logo
search
Krivi su novinari
Kolinda tvrdi da je Jerusalem Post slagao
Iako se ograđuje od skandalozne izjave, svaljujući krivicu na izraelske novinare, Kolinda je sada kazala kako je definitivno došlo vrijeme da se malo porazmisli o odnosima Hrvatske i BiH
31.07.2019. u 11:48
get url
text

Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je sve navode iz Jerusalem Posta u vezi sa njenom izjavom o Bosni i Hercegovini. Na pitanje je li rekla kako je BiH "vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama", kazala je: "Apsolutno ne".

- S predsjednikom Rivlinom razgovarala sam u kontekstu onoga što uvijek govorim o BiH i našim susjednim državama i što sam rekla na presicama prije susreta s Rivlinom i Netanyahuom, a to je da želim sve naše susjedne države vidjeti što prije u članstvu u EU. Uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala ni s jednim novinarom, niti sam davala intervjue ili izjave, osim presica - kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

O brojnim oštrim reakcijama i osudama iz naše zemlje, kazala je kako su "to komentari na komentare jedne novinarke koja je to pisala".

-Ponavljam, to nisam rekla. A ove žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašističkom državom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens. O tome neću govoriti. Definitivno je došlo vrijeme da se malo porazmisli o odnosima Hrvatske i BiH. Upravo suprotno, u posljednje vrijeme, nažalost, vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni, od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkim mostom - kazala je hrvatska predsjednica, piše Večernji list.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.