open-navfaktor-logo
search
Posjeta
Komandanta EUFOR-a oduševilo vozilo koje proizvodi Tehnički remont Bratunac
Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za upravaljnje resursima general-bojnik Gojko Knežević zajedno su sa komandantom EUFOR-a general-majorom Antonom Wesselyjem posjetili zavod Tehnički remont Bratunac (TRB) u Bratuncu.
15.07.2022. u 14:39
get url
text

Tokom radne posjete, koja je organizirana s ciljem upoznavanja s proizvodnim kapacitetima TRB-a u Bratuncu, Okolić je istaknuo da je želja kroz ovakve sastanake u domaćoj i međunarodnoj javnosti promovirati domaće proizvode iz BiH, ne samo iz Bratunca, nego i ostalih firmi iz BiH.

General Wessely je izrazio zadovoljstvo organiziranim posjetom te istaknuo da ga je pri prošloj njegovoj posjeti Bratuncu posebno oduševilo vozilo iz proizvodne linije TRB-a te je sada došao sa svojim osobljem upoznati se s ostalim proizvodima.

Predsjednik upravnog odbora TRB-a Slavenko Ristić iskoritio je priliku te gostima predstavio oklopno višenamjensko vozilo Despot i još neke proizvode. On je izrazio nadu da će se ovakvi posjeti u budućnosti intenzivirati, s ciljem ostvarivanja uzajamne saradnje, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.