open-navfaktor-logo
search
Još jedna istraga
Komesaru policije Selimoviću smeta što se javno govori o njegovom neradu: Opet proganja sindikalca Ćatića
Protiv predsjednika Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo Viktora Ćatića otvorena je još jedna unutrašnja istraga u Upravi policije.
06.12.2022. u 14:57
get url
text

VEZANI TEKST - Ćatić o discipliniranju sindikalaca i policajaca: MUP KS nije vlasništvo komesara, ni ministra

Kako za Faktor kaže Ćatić, istraga se vodi zbog njegovih javnih istupa u kojima je spomenuo komesara Uprave policije MUP-a KS Nusreta Selimovića.

- Odnosi se na spominjanje komesarovih aktivnosti u posljednjem periodu, odnosno neaktivnosti. Tačnije aktivnosti koje su upitne sa gledišta zakonitosti kada je u pitanju rad u vezi s policijskim poslom. On smatra da sam svojim istupom naštetio ugledu njegove ličnosti. Ovom prilikom ja moram da ispravim, nisam ja naštetio ugledu njegove ličnosti sa svojim istupom ukazujući na nepravilnosti i nezakonitosti u radu i težak položaj uposlenika, nego je to policijski komesar svojim radom, neradom ili radom sa upitnom zakonitošću učinio da se njegovo ime i prezime i njegov dignitet dovode u pitanje – rekao je Ćatić.

VEZANI TEKST - Policajac i sindikalac se žalili na loše uvjete rada, MUP KS ih sad kažnjava disciplinskim postupkom

Istraga teče na način, pojašnjavao on, da ga tretiraju kao policijskog službenika iako on dokazuje u toku istrage da je zakonski zastupnik Sindikata.

- Maksimalno koristim svoja zakonom dostupna prava u zaštiti digniteta i zaštiti institucije Sindikata. Na ovaj način on pokušava da uguši sindikalni rad već otvoreno – ističe Ćatić.

Ovakvim načinom rada, smatra on, ovaj broj policijskih službenika, državnih službenika i namještenika koji su članovi Sindikata kojeg Ćatić zastupa dovedeni su na rub srama.

- Vrši se konstantan pritisak na njih kako bi istupili iz navedenog sindikata. Također i na nove članove. Izgleda da im je baš trn u oku ovaj sindikat koji ukazuje na nepravilnosti i koji se otvoreno bori za bolji radno-pravni status uposlenika – naglasio je.

VEZANI TEKST - MUP KS proganja policajce koji se javno žale da u istim uniformama i obući rade sedam godina!

Kako dodaje, Upravni odbor će podići krivičnu prijavu koja će obuhvatiti, između ostalog, i policijskog komesara.

- Odgovarat će za ovo što radi. Neće nas uplašiti. Mi ćemo zakonskim sredstvima doći i ostvarivati naš cilj. A naš cilj su bolji uvjeti rada i ništa više osim toga – zaključio je Ćatić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.