open-navfaktor-logo
search
Okončanje trakavice
Komisija Vlade FBiH sutra u KCUS-u: Ovo je diploma prof. dr. Gavrankapetanovića koja je sporna za Rimca
AUTOR: E. L.
23.04.2024. u 13:18
get url
text
Ismet Gavrankapetanović
Ismet Gavrankapetanović
Komisija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja treba da utvrdi sve okolnosti imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na mjesto generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, provjerit će sutra u ovoj zdravstvenoj ustanovi kompletnu dokumentaciju u ovom procesu, jer im to nisu dozvolili u Federalnom ministarstvu zdravstva na čijem je čelu Nediljko Rimac.
Nakon provjere dokumentacije trebala bi se napokon staviti tačka na trakavicu koja se vuče od 29. decembra prošle godine.
Rimac je odbio dati saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića u dva navrata. Zbog toga je protiv njega krivičnu prijavu SIPA-i podnio ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.
Federalni ministar zdravstva odbijanje davanja saglasnosti obrazložio je time da prof. dr. Gavrankapetanović nije priložio diplomu o završenom postdiplomskom studiju, nego samo uvjerenje Ekonomskog fakulteta da je uspješno diplomirao u oblasti menadžmenta u zdravstvu.
Faktor objavljuje diplomu Ekonomskog fakulteta UNSA izdatu 18. decembra 2021. godine kojom prof. dr. Gavrankapetanović dokazuje da je magistar menadžmenta - smjer upravljanje kvalitetom u zdravstvu, a što mu Rimac uporno osporava. 
FOTO: Faktor
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.