open-navfaktor-logo
search
MVPBiH
Kompanija "Eurowings" se izvinila bh. državljanima
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je putem Ambasade BiH u Berlinu kontaktiralo tokom dana predstavnike njemačkih institucija i aviokompanije "Eurowings" nakon što putnicima, državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno da u Stuttgartu bez negativnog PCR testa uđu u avion "Eurowingsa" na letu za Sarajevo. 
10.08.2020. u 14:34
get url
text

Direkcija "Eurowingsa" je danas uputila izvinjenje zbog neugodnosti koje su državljani BiH na tom letu imali zbog navedenog slučaja. Naveli su da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično mogu biti predmet ličnog zahtjeva kompaniji "Eurowings" ili predmet parničnog postupka pred njemačkim sudovima. 

Ambasada BiH u Berlinu je izvijestila sve bh. državljane koji su imali neugodnosti na aerodromu u Stuttgartu o kontaktima sa njemačkim vlastima i direkcijom kompanije "Eurowings" te da su Ambasada u Berlinu kao i Generalni konzulat u Stuttgartu, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na usluzi svim državljanima BiH kojima je potrebna konzularna pomoć.  

Ministarstvo vanjskih poslova BiH podsjeća da državljanima BiH prilikom ulaska u našu zemlju, pored bosanskohercegovačkog pasoša, nije potreban nikakav dodatni dokument, pa ni potvrda negativnog testa na koronavirus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.