open-navfaktor-logo
search
Konstituirajuća sjednica
Kompletirano rukovodstvo SDP-a u Sarajevu
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Sarajevo kompletirao je rukovodstvo na svojoj konstitutirajućoj sjednici.
17.08.2021. u 08:59
get url
text

Uz predsjednika Kantonalne organizacije Adnana Štetu tu je, kako su saopćili iz SDP-a, cijeli niz novih imena koja spajaju iskustvo realnog sektora i političkog aktivizma.

VEZANI TEKST - Adnan Šteta izabran za predsjednika KO SDP Sarajevo

Za potpredsjednike Kantonalne organizacije imenovani su Jelena Pekić, Davor Čičić i Kenan Magoda. Sekretar organizacije je Malik Garibija. Članovi Predsjedništva su Benjamina Karić, Tomislav Martinović, Samir Avdić, Haris Vranić, Jasna Duraković, Kristina Petrović.

- U rukovodstvu imamo ljude koji vode važne resore naše najuspješnije kantonalne vlade, novu gradonačelnicu Sarajeva, ljude koji znaju kako izgleda život, ekonomija i politika. Ponosan sam da imamo ljude sa potpunim iskustvom rada u realnom sektoru. Oni u politici daju kvalitet više - kazao je poslije sjednice Šteta.

Istakao je kako u narednom periodu prije svega očekuje mnogo napornog rada, iskrenog zastupanja zahtjeva građana kao i naprednih i kreativnih socijalnih politika.

- Rad i iskrenost se uvijek isplate. Siguran sam da će građani to prepoznati kod nas - zaključio je Adnan Šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.